Zomer

Voor elk wat wils…

Je kan je zomer in Vercorin zo sportief of relax maken als je zelf maar wil. De Val d’Anniviers en bij uitbreiding Valais streek staat bekend om de mooiste wandel-en fiets routes die Europa te bieden heeft.
Door de centrale ligging kan je leuke daguitstappen maken om te zwemmen of cultuur op te snuiven

Wandelen

Vercorin ligt in de Val d’Anniviers…Vanuit het dorp zelf vertrekken er verschillende wandelingen, of je kan vanuit één van de naburige dorpen vertrekken. In totaal kan je meer dan 500km bewegwijzerde routes volgen.
De wandelroutes vanuit Vercorin zie je op onderstaande foto en kan je via deze folder bekijken.


De wandelingen in de Val d’Anniviers vanuit de andere dorpen (St-Luc, Chandalin, Grimentz,…) kan je via de kaartjes op deze site bekijken (of via deze PDF)

Fietsen

Mountainbike

Als je weet dat al voor de 29ste keer de mythische “Grand Raid” vlakbij Vercorin komt, weet je het er schitterend is om te Mountainbiken. Er zijn meer dan 200km uitgestippelde routes die je kan verkennen.
In de omgeving van Vercorin vind je:

Racefiets

Vanaf mei is het uitstekend fietsen met de racefiets: de temperatuur is niet meer te koud, het is er erg rustig en de zwitsers rijden niet als gekken 😉
Er zijn verschillende mooie uitgestippelde fietsroutes in de buurt.
Je kan vanuit de vallei op 3 manieren naar Vercorin klimmen, de ene route al uitdagender dan de andere…maar dat moet niet noodzakelijk elke dag. Wanneer je er in groep fietst kan iedereen kiezen, of ze de laatste klim naar het dorp nog doen…of ze de Téléphérique vanuit de vallei nemen. Je mag je fiets meenemen…en zo spaar je je benen voor de volgende dag ;).
De fietsen kunnen ‘s avonds ook op stal in een afgesloten kelder…zodat iedereen rustig kan slapen. Dit is enkel voor de toeristen, de Zwitsers laten er alle materiaal gewoon buiten staan. Diefstal kennen ze er niet echt 😉

Zwemmen

Zwemmen

Omdat het er erg mooi weer kan zijn in de zomer is zwemmen altijd een topper. Enkele favorieten van de kinderen (én ouders)

  • Lac de Géronde” openlucht zwemmen tussen de wijngaarden in Sierre (10 minuten, 20km).
  • “Les Bains des Saillons” : warme thermale baden met een echte stromende rivier.
  • Leukerbad Thermen” thermische baden aan de voet van een indrukwekkende rotswand. Leuke glijbanen voor kinderen, een mooie welness voor mama en papa.
  • Brigerbad” : een daguitstapje waard: een grote weide, tussen de bergen met verschillende baden, golven en de langste glijbaan van Europa.

Via deze kaart kan je alle zwembaden in de buurt zien.

Daguitstappen

Alle bezienswaardigheden in de buurt opnoemen is quasi onmogelijk. Een kleine greep uit onze favorieten:

Enkele handige links voor bezienswaardigheden in de buurt: