0
Bedden
0
Eetplaatsen
0
Slaapruimtes
0
Terassen

Het appartement

“Le 113” is een gezellig appartement op de 3de (bovenste) verdieping onder het dak. Daardoor heb je eerder een chalet gevoel dan het appartement gevoel.
De ruime kamers kijken uit op het dorp en de Val D’Anniviers, de eetkamer en de living kijken uit op de Berner Alpen.

Je kan vanuit het appartement makkelijk naar de piste skiën , of te voet naar het dorp.

Het Uitzicht en de Terrassen

Vanuit het appartement heb je een schitterend uitzicht. Elke keer opnieuw betrappen we er ons op dat we foto’s maken van datzelfde uitzicht vanop de terrassen , omdat het elke keer weer anders is. Vanaf het terras aan de living kan je in de ondergaande zon rustig aperitieven. Vanaf de terrassen aan de slaapkamers rustig een boekje lezen in het ochtendzonnetje.

Slapen

Je kan er met 9 personen slapen. De bedden staan verdeeld over twee slaapkamers, een slaapduplex en één bed in de gemeenschappelijke ruimte.
Elk bed is een “echt” bed: je moet geen zetels omvormen of zaken aan de kant schuiven…

Kamer 1: De “Ouderkamer”

Deze kamer heeft twee aparte bedden die naast elkaar staan. Er is ruimte voor extra bedden voor kinderen indien nodig (we slapen er vaak meestal met 2 volwassenen en twee jongere kinderen). Het terras kijkt uit op het dorp, en heeft volop zon in de voormiddag.
Er is tevens een bureau en ingemaakte kasten aanwezig.

Kamer 2: De “Kinderkamer”

Deze kamer heeft 4 aparte bedden die  2 aan 2 naast elkaar staan.
De bedden kunnen ook onder elkaar geschoven worden zodat er maar 2 bedden staan. Er zijn ook nog 2 extra bedden aanwezig, die eventueel in de ouderkamer kunnen gebruikt worden. Het terras kijkt ook uit op het dorp en de skiweide waar de kinderen leren skiën.
Er staat een ruime kleerkast en een tafeltje.

Kamer 3: De “Duplex”

De favoriete slaapplaats van de jeugd. De duplex is een open ruimte boven de centrale gang van het appartement en kijkt uit op de eetkamer. Twee aparte bedden gezellig onder het dak. Er is een kastje voorzien voor kleren op te bergen.

De “Lighoek”

Voor diegene die wakker wil worden met zicht op de bergen. Een “twijfelaar” die ook vaak gebruikt om te loungen en DVD’s te kijken, terwijl de anderen  nog even in de living zitten, of rustig aan tafel verder keuvelen.

“Comfortabel, ruim en goed uitgerust. Je wil nooit meer terug naar die kleine franse appartementjes”

Eten, Wassen, TV, …

Je kan met 8 personen aan de grote houten tafel eten (en soms zetten we er nog een stoeltje bij).
De keuken is erg compleet uitgerust. Erg compleet. Veel klanten beweren dat er meer materiaal aanwezig is dan bij hun thuis. Zoals bv:
 • 4 kookplaten (elektrisch)
 • oven
 • microgolf oven
 • afwasmachine
 • ijskast/diepvries combinatie met een volume van 35 liter, in het afgescheiden diepvries compartiment
 • fruitpers
 • broodsnijmachine
 • broodrooster
 • mixer
 • schotelverwarmers
 • koffiezetmachine…

Er is één badkamer met een bad/douche combinatie, een toilet met extra lavabo en voldoende bergruimte.

Er hangt een flatscreen TV met een digitale antenne (enkel zwitserse zenders). Aansluitingen op de TV: Scart en HDMI.
Er is ook een DVD speler en verschillende DVD’s aanwezig die de klanten achterlaten. Breng gerust oude DVD’s mee die je wil achterlaten. Dat is ook leuk voor andere bezoekers
Er is een gemeenschappelijke kelder voorzien die enkel toegankelijk is voor de bewoners/huurders. Je kan daar met een gerust hart fietsen en skis achterlaten. We hebben zinds 76’ nog nooit gehoord dat ergens gestolen of ingebroken is. Je zal ook zien dat in een wandeling in het dorp er vaak dure ski’s en mountainbikes gewoon los staan voor de deuren, ook ’s nachts. De dorpelingen sluiten zelden de deuren van hun auto’s of woningen…
In de kelder staat een wasmachine en een droogkast met een muntautomaat. De afwasmachine werk ENKEL MET 0,50 CHFr centjes: dus bijhouden als je die ergens terugkrijgt als wisselgeld. De droogkast pakt ook andere muntjes.
Je moet wel je eigen waspoeder meebrengen.

Ligging