Winter

Voor families

Vercorin is een familie skigebied: bijna alle pistes komen op het centrale punt uit: het restaurant. De pistes liggen op een erg natuurlijke manier tussen de bossen. Je vindt hier niet de brede platte boulevards, maar mooie pistes, die om elke hoek een ander prachtig uitzicht bieden.

Het skigebied start op 1.340 meter hoogte en gaat tot 2.374 meter. In het totaal zijn er 35 km aan pistes. Door de sneeuw kanonnen en de gunstige oriëntatie van de pistes is het erg sneeuwzeker.

Een minder geoefend skiër kan gerust hier een hele week zijn hartje ophalen.

Een expert skiër kan ook terecht in de vele skigebieden in de buurt. Door de ligging op de rand van de Val d’Anniviers zijn Grimentz-Zinal (24 minuten – 14km) en St-Luc/Chandolin ( 29 minuten – 17km)  vlakbij.

Je kan hier het de pdf van plan van de skipistes in Vercorin downloaden

Pistenplan van Vercorin

Je kan hier het de pdf van plan van de skipistes in de Val D’Anniviers rondom Vercorin downloaden

Skigebieden in Val D’Anniviers

Voor de gevorderde skiër

Vercorin is een klein familie skigebied. En dit zijn ook vele stations in de buurt. En dat heeft zo zijn voordelen. De hele regio van de Val d’Anniviers en de kleine skigebieden in de buurt zijn een free-ride mekka. Een lokale gids toont je, weken nadat de laatste sneeuw gevallen is nog steeds kilometers met maagdelijke diepsneeuw.

Dus: vergeet de Chamonix’, Verbier’s en andere zogezegde freeride mekka’s met dure skipassen en logies, waar alle poedersneeuw op een halve dag compleet getraceerd is. Hier moet je zijn 😉

Contacteer ons voor een ongelooflijke freeride ervaring: wij zorgen voor logies en gids. De plaatselijke sportshop zorgt voor alle materiaal wat je nodig hebt.

Elk jaar zoeken we met een groepje vrienden de rust van Vercorin (en de skigebieden er rond) op om te profiteren van uitstekende freeride condities: veel ruimte, kleine skigebieden, weinig volk.
Combineer dat met een goede gids en je vindt nog weken maagdelijke diepsneeuw na de laatste sneeuwval. Soms moet je daar wat meer moeite voor doen: een stukje omhoog stappen, een taxi terug nemen, … maar dat loont absoluut de moeite…

2016 jaar was een super editie: verse sneeuw, uitzonderlijk koud voor deze periode (begin maart, -10°) en mooi weer. Hoe ziet zoiets er dan uit? Check even onderstaand filmpje. Says it all 😉

Alle beelden zijn opgenomen in en rond Vercorin (Vercorin, Nax, Grimentz, St Luc & Chandolin).

De editie 2017 was een iets warmere editie: meer stappen, maar schitterende landschappen. Grimentz, Zinal, Crans Montana en Leukerbad. Allemaal gebieden binnen 45 minuutjes rijden.