Elk jaar zoeken we met een groepje vrienden de rust van Vercorin (en de skigebieden er rond) op om te profiteren van uitstekende freeride condities: veel ruimte, kleien skigebieden, weinig volk. Combineer dat met een goede gids en je vindt nog weken maagdelijke diepsneeuw na de laatste sneeuwval. Soms moet je daar wat meer moeite voor doen: een stukje omhoog stappen, een taxi terug nemen, … maar dat loont absoluut de moeite…

Dit jaar was een super editie: verse sneeuw, uitzonderlijk koud voor deze periode (begin maart, -10¬į) en mooi weer. Hoe ziet zoiets er dan uit? Check even onderstaand filmpje. Says it all ūüėČ

Alle beelden zijn opgenomen in en rond Vercorin (Vercorin, Nax, Grimentz, St Luc & Chandolin).

Hieronder enkel routes van deze 4 daags:

Nax

freeride-Vercorin-Grimentz

In Nax: afdaling aan de achterzijde van de Mont Noble tot in de Vallon du Rechy. Daarna met een busje weer naar Nax, om weer de achterzijde te doen…maar in Nax weer uit te komen.

Vercorin- Grimentz

freeride-Vercorin-Grimentz

In Vercorin stap je de Col du Brintaz over , en daal je af naar St-Jean. Daar kan je met de bus weer naar Grimentz. In Grimentz gaan we richting Roc d’Orzival, weer naar de Vallon du Rechy, maar onder de Brintaz stappen we weer naar boven en dalen af richting Vercorin-Mayens de Tracuit.